Date of birth: 1945
Education:
1963 - Riga 2nd Secondary School
1968-1971 - University of Latvia, Faculty of Philosophy and Law
1989 - State Seminar of Film Editing and Directing (Moscow)
Awards:
2005 – Lielais Kristaps for Best Editing, film “Svētku anatomija”;
1989 – Lielais Kristaps for Best Editing, film “Dzīvīte”;
1987 – Lielais Kristaps for Best Editing, film “Sieviete ar fotogrāfiju un mežakuili”

Liene Balina
Liene Bāliņa
editing director
Since 1989 - a member of the Latvian Filmmakers Union.
Phone/Fax +371 67270915

Filmography:
Documentary Films:
2007 - Parāds Afganistānai
2005 - Svētku anatomija
2003 - Keep smiling
1999 - Filma par filmu
1996 - Kam lai sēžu kamanās
1993 - Zemes saimnieks
1993 - Latvija ārpus
1992 - Prezidenta laiks

Fiction Films:
2006 - Vogelfrei
2006 - Monotonija
2003 - Man patīk, ka meitene skumst
1998 - Tristāns un Izolde
1995 - Ligzda
1991 - Cilpa
1990 - Ievas paradīzes dārzs
1989 - Dzīvīte
1988 - Viss kārtībā
1987 - Apstākļu sakritība
1987 - Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili
1986 - Viņš, viņa un bērni
1985 - Sprīdītis
1985 - Pase
1984 - Aveņu vīns
1984 - Vajadzīga soliste
1983 - Aizmirstās lietas
1982 - Mana ģimene
1981 - Spēle
1981 - Laikmeta griežos
1980 - Novēli man lidojumam nelabvēlīgu laiku
1979 - Gaidiet Džonu Graftonu
1978 - Pavasara ceļazīmes
1978 - Lielā Jaungada nakts
1978 - Puika
1977 - Atspulgs ūdenī
1975 - Uz priekšu Orļik
Contact:
Film Studio "GILDE"
Amatu iela 5,
LV 1941, Riga, Latvia
Tel./Fax: +371 67210022,
Mob. tel.: +371 29508441
E-mail: latfilma@erseta.lv
Home page: www.gilde.lv


see more



www.latfilma.lv - Home
Filmmakers
Organisations
Films
News!

Materials published in this web site are subjects to copyright. No copying or
publishing permitted without written authorisation from authors of this material.
Information provider:
LKS&GILDE. Information provider is responsible for the contents of published materials.
Design and sequence © Gilde film studio, 1998