Date of birth: 1932
Education:
1954 - 1960 Moscow State Institute of Cinematography

Janis Celms
Jānis Celms
director of photography
Since 1962 - a member of the Filmmakers Union.

Work Experience:
1953-1992 Riga Film Studio
Filmography:
1989 Traģiskā elektrība;
1988 Ir tiesīgi;
1981 Ārzemju studenti;
1976 Bērni un rotaļas;
1972 Labprātīgi ... piespiedu kārtā;
1972 Latvijas dienas Maskavā;
1972 Latvijas ceļi;
1972 Acs – almāzs;
1972 11 newsreel reports;
1971 Cena par cilvēka dzīvību;
1971 Mežā augošais metāls;
1971 Olaines piens;
1971 13 newsreel reports;
1969 Burvju loka meklējumos;
1969 39 newsreel reports;
1968 Andrejs Upīts;
1968 Telefona aparāti;
1968 “Trudovaja Slava”
1967 Strādājošā jaunatne;
1967 Laulības higiēna;
1967 Es nodzīvošu 100 gadus;
1966 Uz trasēm;
1966 RAF;
1966 Latvijas brūnā;
1966 Sarkanais āboltiņš;
1966 Mēs tirgojam tā;
1965 Labs garastāvoklis;
1965 Melnais kaķis;
1965 Polimēri un augļi;
1964 Lielums “Rainis”;
1964 4 newsreel reports;
1963 Pazaudētā jaunība;
1963 Tad zini;
1963 Dzelzceļa dispečeri
1963 43 newsreel reports;
1962 Jūrnieki sauc;
1962 Paneļi;
1962 20 newsreel reports;
1962 Startē automobilisti;
1961 Bākas aicina;
1960 Mēs mīlam puķes;
1960 “Tava laime”;
1959 15 newsreel reports;
1959 Atzīta kļūda;
1958 48 newsreel reports;
1957 15 newsreel reports;
1956 6 newsreel reports;
1952 Pilsētas kultūras nams.
Contact:
Film Studio "GILDE"
Amatu iela 5,
LV 1941, Riga, Latvia
Tel./Fax: +371 67210022,
Mob. tel.: +371 29508441
E-mail: latfilma@erseta.lv
Home page: www.gilde.lv


see more



www.latfilma.lv - Home
Filmmakers
Organisations
Films
News!

Materials published in this web site are subjects to copyright. No copying or
publishing permitted without written authorisation from authors of this material.
Information provider:
LKS&GILDE. Information provider is responsible for the contents of published materials.
Design and sequence © Gilde film studio, 1998